Qeveria italiane dëshiron të ndërtoj urën më të madhe në botë
Autori
Mesazh
Admin Administrator
Numri i postimeve : 32 Age : 48 Location : Kosova & Prishtina Registration date : 10/02/2009
Titulli: Qeveria italiane dëshiron të ndërtoj urën më të madhe në botë Mon Mar 16, 2009 6:11 pm
Qeveria italiane të premten ka jetësuar planin për ndërtimin e urës më të madhe në botë e cila do të lidh Sicilinë me tokën.Qeveria ka mbështetur programin për punë publike, në të cilin, pos tjerash, parashihet ndërtimi i lidhjeve hekurudhore, autostradave dhe tuneleve me vlerë prej 17.8 miliardë euro.
Për projektin e urës janë paraparë 1.3 miliardë euro, derisa vlera e përgjithshme e këtij projekti është vlerësuar në 6.1 miliardë euro.
Kryeministri italian Silvio Berlusconi që moti po merret me ndërtimin e urës më të madhe.
Kritikuesit e projektit vlerësojnë se ato para do të ishte më mirë të shpenzohen në riparimin e rrugëve lokale dhe infrastrukturës. Mbështetësit e ndërtimit megjithatë vlerësojnë se ky projekt do të hap vende të reja të punës dhe do t’i ndihmojë ekonominë italiane të goditur nga recesioni që të forcohet.